Forbrugslån er min spidskompetence

Jeg er oprindelig uddannet som bankassistent. Jeg har arbejdet som rådgiver i bank, realkredit og har også siddet i mange år i ledelsen i en bank.

Det skal jeg slet slet ikke prale af for det har ikke nødvendigvis været en målrettet karrierevej for mig. Når jeg i overskriften skriver at forbrugslån er min spidskompetence, så er det fra den forkerte side af skrivebordet set med en bankmands øjne.

Jeg har – hen over tid – optaget flere forskellige forbrugslån. Ikke på grund af spillegæld eller – som nogen ynder at sige – på grund af et lemfældigt forhold til penge. Nej jeg har på tidspunkter i mit liv skulle tage beslutninger omkring min privatøkonomi. Her har jeg fået konsekvensen af forkerte og fejlslagne dispositioner at mærke.

Der er kun ét at gøre i sådan en situation. Det er op på hesten. Få det betalt og kom videre.

Når jeg vælger at skrive om det her, så er det fordi jeg – som bankmand – altid har interesseret mig for beregningerne og kalkulationerne bag et bankprodukt. Jeg har også sat mig grundigt ind i markedsføring og psykologien bag et salg. Og her har forbrugslån, som produkt vakt min interesse.

Med min baggrund – både inden for bank og inden for IT – har jeg bygget en forbrugslån beregner, som udmærker sig ved at regne rigtigt og ved at præsentere de forskellige udbydere – helt ærligt. Det billigste først og så videre. Alle nødvendige oplysninger er med for at prisen på lånet står som mejslet i granit for en eventuelt værdig trængende potentiel låntager. Min online tjeneste har jeg kaldt dkPenge.

Der er rigtig mange af slagsen, men jeg kan tælle på tre fingre dem der gør det rigtigt – helt rigtigt. Resten – og det er mange mange forbrugslån sammenligningssider – har valgt at vise det mest populære lån først (læs det lån, som de får mest for at sælge via deres affiliate aftaler). Det er fair nok at de får betaling for at henvise en mulig kunde til en låneudbyder. Men når vi taler om sammenligning, så mener jeg at det klart skal fremgå hvilke lån der er de billigste og de dyreste. Ikke bare det mest populære.

Jeg har skrevet et indlæg om det på online tjenesten dkPenge. Og det hedder ‘korrekt sammenligning af forbrugslån‘.  Hvis du vil læse det kan du følge linket.

Som jeg nævnte tidligere er der også mange der optager et forbrugslån fordi udbyderne af disse lån rammer et ømt punkt hos dem. Og det er ikke tilfældigt. Ligesom det ikke er tilfældigt hvordan et supermarked er indrettet – på hvilke hylder de forskellige varer står. Så er ‘psykologien bag forbrugslån‘ også et meget interesant studium. Det har jeg også skrevet lidt mere indgående om på dkPenge.dk. Følg bare linket her fra artiklen.

Når du nu har læst så langt, som du har så synes du sikkert også at forbrugslån er noget fascinerende. Et lille trick mange udbydere anvender er at tilbyde deres lån til en meget lav rente og også til en meget høj. Den rente du får tilbudt afhænger af en individuel kreditvurdering. Hvorfor gør de det? Det er for at ligge bedst i en prissammenligning. De fleste forbrugslån sammenligningssider vælger at anvende den laveste rente når de sammenligner.

Jeg kan tælle på én finger – indtil videre – hvor mange sammenligningstjenester der giver mulighed for at sammenligne med den højeste rente de tilbyder – men for at være fair er det også muligt at sammenligne med yderligere 2 priser. Det er selvfølgelig min egen side dkPenge, som har denne feature. Den er jeg ret stolt af. Den giver forbrugeren et mere retvisende billede. Du kan jo selv prøve det. Klik på ‘find forbrugslån‘ og se hvordan den virker.

God fornøjelse. Og tak fordi du læste med. Synes du om det kan du kommentere på mine blogindlæg på dkPenge. Jeg lover at svare – hvis tonen er pæn. 🙂

Nå – ja, du kan jo også kommentere lige her under.

 

Efterlad et svar

XHTML: Du kan anvende disse 'tags': <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo for bekat.dk

Personlig Blog - Jørgen Christensen - jch(snabel-a)bekat.dk - ©